Terapihuset AS i Fredrikstads idylliske Skjærviken - Bedriftsmelding
RSS

Siste innlegg

Har du blitt utsatt for vold eller overgrep?
Hva om du kunne velge annerledes? Nye selvutviklinggrupper og tilbud med workshop
Hvordan kan jeg møte mitt nye liv som "Late Bloomer Lady"?
Selvutvikling - relasjoner Hvem blir jeg i møte med deg?
Behandling avhengighet? Hvor lang tid tar det?

Kategorier

AA
alkohol
alkoholproblem
Amfetamin
Angst
avhengighet
Avhengihet
bifil
Coach
Coaching og selvutvikling
deprimert
EBS 24/7
Elektronisk kompetanseportal
endring
forandring
Frokostmøte
gamle minner
Gestalterapi
gruppeterapi
handlingsmønster
her og nå
hjelp
homofil
homofili
hvem er jeg
identitet
jeg og du
Kokain
kommunikasjon
konflikt
konflikter
kroppsspråk
Kundebehandling
Landsforeningen for lesbiske og homofile
late bloomer
lederutvikling
lesbe
lesbisk
livets scene
Livsmestring
LLH
Mindfulness
mitt nye liv som lesbisk
Motivasjon
nedstemt
nytt liv
overgrep
påvirker
piller
prosess
psykodrama
Psykoterapi
relasjoner
Rollen i ditt liv
røyk
røykfri
Salgstrening
samtaleteapi
selvforsvar
Selvutvikling
sigaretter
slutte å røyke
snus
spill
spillemani
spisefortyrrelser
sykemeldt
Teambuilding
terapi
tilhørighet
traumatisert
Traumer
ut av skapet
utfordring
utvikle
valg
Veiledning
voldtekt
drevet av

Min blogg

Hva er og skiller mindfulness, coaching og psykoterapi?

Mange kaster seg på populærbegreper og markedsfører seg med dette!.

Det er selvfølgelig ikke så rart å forstå, da vi stort sett er avhengig av å bli sett og hørt for å leve og overleve. Når vi ikke blir sett eller hørt så er det ofte en brist i kommunikasjonen. Ett brudd som gjør at det bilde du ønsker å formidle ikke blir det sammen bilde som mottaker opplever. Vi fanger opp mye mer enn ord, kroppen din snakker, fargene du bruker, ordene, kraften i ordene, øynene dine og lukten din. Alle våre sanser er med oss når vi gjør valg, både bevist og ubevisst. Er du bevist hva du formidler? Ofte har vi ubevisst kroppsspråk og handlingsmønstre som vi har tilegnet oss i oppveksten. Uansett om det gjelder firma, grupperinger eller enkeltpersoner. Vi vil bli sett og vi vil bli hørt! Spørsmålet er hvordan får vi dette til slik at vi oppleves slik vi ønsker å bli oppfattet? Vi trenger å øve på vår relasjon med andre!

Med mine erfaringer og kompetanse vil jeg her på en veldig enkel måte forøke å gi deg ett enkelt bilde av hva du kan forvente i forhold til hvilken metode/behandlingsform du oppsøker i denne jungelen av tilbud av praktiserende coacher og terapeuter. 
For å kunne velge rett kan du til å begynne med tenke over hva er det jeg ønsker og hva trenger jeg? Definer så godt det lar seg gjøre hvilken endring du søker. Når i livet ble dette ett tema for meg? Hvor dypt sitter smerten, sorgen, sinnet eller angsten? 
Når du har en tanke om hvor dypt dette sitter i kroppen din blir valget enklere. Det er her du gjør valget I forhold til hvor dypt du trenger å jobbe med deg selv. Når du har dette klart for deg kan du tenke over hvor mye er jeg villig til å jobbe med meg selv for å oppnå denne endringen? Og hvor mye resurser har jeg til rådighet for å få dette til? Ved å ha en mening om hvor mye resurser du har til rådighet vil dine muligheter og begrensinger bli tydelige for deg, og du har mulighet til å kunne oppsøke forskjellige alternative behandlingsformer. 

Mindfulness, handler om øyeblikket, det å være tilstede her og nå! Dette er ett samlebegrep og er en enkel bevisstgjørende behandlingsform som lar deg komme i kontakt med dine behov her og nå, øke din tilstedeværelse i øyeblikket og åpner for en lettere endring i livet ditt. Dette er nyttig om du har vaner du ønsker å legge av deg eller integrere i livet ditt. Om det er noe du trenger å forberede deg til og så videre. Mindfulness er utviklet for å øke din prestasjonsevne, bevare konsentrasjonen, forebygge stress og styrke din arbeidsglede. Konkrete metoder hjelper deg til å få forbedret fokus, lavere stressnivå og mentalt overskudd. Mindfulness er også kjent som oppmerksomhetstrening og konsentrasjonstrening. Det handler om å være til stede her og nå i øyeblikket. 

Coaching, å være coach er ikke en beskyttet tittel! Her går vi litt dypere i verdiene dine, og det er flere retninger å forholde seg til. For å velge en coach vil jeg anbefale deg å ringe litt rundt og snakke litt om hva du ser for deg som behov, da vil du finne ut om den du snakker med har en bakgrunn og utdannelse som passer deg og ditt livssyn. Jeg tenker at alt kan bli indoktrinert, men du vil ikke eie resultatet. Så det kan være smartere å bruke noe mer tid og få hjelp til å finne svaret i deg selv, med hjelp av en coach som ser deg og holder prosessen din. Flere har gått Coach utdannelse, men dette er ikke en beskyttet tittel! Be om relevant informasjon i forhold til kompetanse og hvilken grunnleggende teori de arbeider etter.

Psykoterapi, Psykoterapeuter har heller ingen tittelbeskyttelse! Det er mange retninger med forskjellige tilnærmingsmetoder innenfor psykoterapien. For å kvalitetssikre deg og for å få en oversikt over de forskjellige retningene og metodene innen psykoterapi kan du kikke på NFP - Norsk forbund for psykoterapi www.psyko-terapi.no her vil du finne linker videre til de forskjellige psykoterapiretningene. Som igjen har lister over praktiserende psykoterapeuter som har fullført en utdannelse med eksamen og er forsikret. Dette vil være en kvalitetssikring for deg. Disse anbefalte psykoterapeutene har selvfølgelig taushetsplikt og er også pålagt faglig veiledning og videre etterutdanning. Slik at de til enhver tid er oppdatert i sitt fag og inne i ett faglig miljø. Godkjente psykoterapeuter er kompetente til å arbeide med deg som klient og vil gi deg terapi som går i dybden og kan jobbe med de tunge temaene i ditt liv. NB! viktig OBS! er at jo dypere du jobber i terapi, jo bedre blir det for deg på lang sikt. I psykoterapi vil du kunne jobbe så dypt at det blir varige endringer.   

Oppsummering om du ser for deg ett isfjell, så vil mindfulness hjelpe deg med å bli kvitt snøen og noe av isen. Når du går til en coach vil du komme litt dypere og kanskje til og med komme inn på litt terapeutisk arbeid, her vil du få bort isen og fjellet viser seg. Psykoterapi her åpner vi opp dypt lagret smerte, angst, sorg og traumer gjennom prosesser som lar deg komme forbi panseret du har, fjellet, vi lager sprekker og åpner opp prosesser som vi igjen lukker med å fylle på nye erfaringer og valgmuligheter. Sprekkene blir fylt slik at det er rom for vekst med nye farger og verdier. Metodene for å gjennomføre psykoterapeutiske behandlingen er forskjellig. En fellesnevner er at kroppen er med i prosessen, slik at hele du er med, med alle dine sanser. Det er ved å arbeide med hele deg du vil komme videre.   
Jeg tenker også at om du aldri har vært i terapi og finner det litt skummelt så er du ikke alene. Det er veldig viktig for at du skal føle deg trygg at du kontakter kanskje flere spør og prater litt om ditt tema, slik at du får anledning til å kjenne etter om dere får en kontakt som føles god for deg. Da kan dere bygge grunnmur sammen. Etter hvert vil relasjonen åpne for å bearbeide alvorligere for så å kontakte dine dypt lagrede utfordringer som stopper deg fra å ha ett rikt godt liv. 
Hos meg vil du bli møtt med åpenhet, forståelse og varme. Vi begynner der du er nå og du finner veien din med min hjelp og støtte. 

Ring meg gjerne for en prat og avtal time på 91542757 
Ann Christine Svindland Jørgensen MNGF ac@utvikle.com0 Kommentarer på Hva er og skiller mindfulness, coaching og psykoterapi?:

Kommentarer RSS

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment
Website Builder drives av  Vistaprint